LIITY KANNATUSJÄSENEKSI

Jääkäripataljoona 1 (Talvisota)

Historia

Lapin Jääkäripataljoona (LAPJP) on Sodankylässä toimivan Jääkäriprikaatin joukkoyksikkö. Pataljoonan perinnejoukko-osastoja ovat talvisodassa ja jatkosodassa taistellut Jääkäripataljoona 1 ja sen edeltäjä Polkupyöräpataljoona 1 .

Vuoden 2017 alusta LAPJP:hen on kuulunut komentajan ja esikunnan lisäksi viisi perusyksikköä: 1. jääkäri-, 2. jääkäri-, 3. jääkäri-, tuki- ja huoltokomppania. Perusyksiköissä koulutetaan varusmiehiä ja reserviläisiä sodan ajan organisaation mukaisiin tiedustelu-, jääkäri-, panssarintorjunta-, kranaatinheitin- ja huoltojoukkoihin. Nykyaikaisen välineistön ja tehokkaan aseistuksen rinnalla hiihto- ja erämiestaidot ovat pataljoonassa arvossaan.

Lue lisää Wikipediasta »

Sotapolku

Klikkaa kuvakkeilla merkittyjä paikkoja saadaksesi lisätietoa kyseisestä paikasta.

Lisää henkilö

Voit lisätä palveluun uuuden henkilön. Varmista kuitenkin ensin, että henkilö ei jo löydy palvelusta käyttämällä henkilöhakua.

Lisää henkilö palveluun

Lisätietoja

Sotapäiväkirjat: Sotapolun eri pisteissä on linkki Digitaaliarkistosta (http://digi.narc.fi/digi/dosearch.ka?sartun=326.SARK) löytyvään ao. pisteen tapahtumista kertovaan pataljoonatason sotapäiväkirjaan. Em. nettiosoitteesta hakusanalla Jääkäripataljoona 1 löytyvistä eri komppanioiden sotapäiväkirjoista voi löytyä tarkempaa tietoa.

Liitekuvina olevien karttaotteiden lähteet:  http://www.karjalankartat.fi/

Lähdeteokset:  Lapin Jääkäripataljoona 1921 - 1944, osa "Jääkäripataljoona 1 Talvisodassa", kirj. Reino Västi​. Oulu 1971.

Virheilmoitukset ja korjauskehotukset