LIITY KANNATUSJÄSENEKSI

Pioneeripataljoona 35 Jatkosodassa 1941-1944

Sotapolku

Klikkaa kuvakkeilla merkittyjä paikkoja saadaksesi lisätietoa kyseisestä paikasta.

Lisää henkilö

Voit lisätä palveluun uuuden henkilön. Varmista kuitenkin ensin, että henkilö ei jo löydy palvelusta käyttämällä henkilöhakua.

Lisää henkilö palveluun

Lisätietoja

 

Yleinen liikekannallepano toteutettiin ylimääräisten harjoitusten muodossa 17.06.1941 alkaen siten, että 18.06 oli ensimmäinen YH-päivä (LKP-päivä).

Polvijärveläisten perustamispaikka ollj tuolla Polvijärven kirkolla se vanha sairaala kirkonkylän takalaijalla. (Polvijärveläinen Martti Jolkkonen)

Pioneeripataljoonan sotataival on värikäs  ja mieleenpainuva matka miesten mukana, jotka sotivat siellä jossakin. Taistelut siirtymiset ja muut sotatoimintaan liittyvät tehtävät suoritettiin yleensä muiden armeijayksiköiden kanssa niin, että Pion.P 35 Muodosti orgaanisen 7.Divisioonan pioneeripataljoona 35:n.             Komppanioita liikuteltiin ja alistettiin sen hetkisten tarpeiden mukaan. Vaikka pioneeripataljoonan päätehtävät muodostuivat, joitakin mainittsemalla, miinoitusten,  ansoituksien ja murroksien purkamisesta hyökkäävän armeijan edellä tai seuraten sitä jälkijoukkona. Kunnostivat he ennen hyökkäystä teitä, rakentaen tarvittaessa kiertotiet, jotta armeijan eri osastot pääsivät liikkumaan. Pion.P 35:n miehet suorittivat myös tiedustelutehtäviä ja joutuivat verisiin tulitaisteluihin vihollisen kanssa etulinjassa.

https://sotiemmeperinne.fi/index.php/alueellinen-perinnetyo/pohjois-karjala_p-k/perinnetoimikunnat/polvijarvi/

 

Lähteenä käytetty Aarno Söder Pioneeripataljoona 35 jatkosodassa 1941-1944 Pohjois-Karjalan pioneerikilta Ry. Saarijärven offset 2007 kirjaa.

Kansallisarkiston sotapäiväkirjoja.    

Suomen sotahistoriallinen seura Ry:n Sotahistorialliset kohteet. 

Wikipedia ja muut erikseen mainitut apulähteet.

PUOLUSTUSKORKEAKOULU
EDITA JANNE MÄKITALO