LIITY KANNATUSJÄSENEKSI

Jalkaväkirykmentti 8 - Jatkosota

Polvijärvi-Saarijärvi-Korpijärvi

08.07.1944 - 10.07.1944 - Taistelu

JR 8 oli kokonaisuudessaan Korpijärvi-Saarijärvi-maastossa majoittumassa, kun 7. D:n esikunnasta tuli tieto, että vihollinen hyökkää kiivaasti JR 9:ää vastaan ja että tämä vetäytyy kohti Saarijärveä. Aiemmin määrätty puolustuslinja Saarijärven-Polvijärven-kannaksella oli vielä miehittämättä, ja nyt rykmentin komentaja määräsi tehtävään I P:n. Muu osa rykmenttiä siirtyi 9.7. Loimolaan, jonne I P:kin oli määrä seurata luovutettuaan asemansa etelästä tulossa olevalle JR 9:lle.

Vaihtoa JR 9:n kanssa ei kuitenkaan tehty, ja kun JR 9 oli ohittanut asemat, I/JR 8 sai vastaanottaa etelästä tulevan vihollisen rajun hyökkäyksen. Puolustusrintama murtui nopeasti vihollisen ylivoiman edessä, ja pataljoona lähti perääntymään. Korpijärvellä se kohtasi III/JR 9:n, jolle se alistettiin. Vihollisen etenemistä yritettiin sitten pysäyttää pataljoonien yhteisvoimin, mutta yöllä 9.-10.7. ne joutuivat vetäytymään Loimolaan U-aseman taakse.

Sotapäiväkirjat:

Kansa taisteli -lehti 5/74 http://kansataisteli.sshs.fi/Tekstit/1974/Kansa_Taisteli_05_1974.pdf s. 152 Sistola Kalle: Ennen Loimolaa